Fiets clinics NederlandBiografie

Het gezicht achter Fiets Clinics Nederland is René Manders.
Zijn eerste mountainbike ervaring stamt uit 2005. Destijds zat René voor zijn werk heel veel in Polen. Daar kun je dank zij de grote wouden dagen fietsen zonder iemand tegen te komen behalve de natuurlijke bosbewoners.

René is een bekend schrijver en trainer binnen de gordijnconfectietechniek. De stap om de trainingen aan te vullen met mountainbikeclinics was al snel gemaakt. Door de ervaring van ontwikkeling van eigen opleidingen zijn naast de mountainbike clinics veel andere trainingen op fietsgebied ontstaan.

Zeer bekend zijn de "Fietsend afslanken" trainingen voor mensen met overgewicht en de fietsvaardigheidstrainingen op scholen.

Onder de naam MTB Schaijk heeft het bedrijf bekendheid gekregen. In 2014 is de naam Fiets Clinics Nederland ontstaan. De nieuwe naam was eigenlijk al eerder nodig omdat de trainingen al lang niet meer alleen op mountainbikes gericht zijn, maar op alle soorten fietsen.

Net zo goed als er nieuwe technieken op fietsgebied ontstaan zo blijft René Manders de trainingen up to date houden en ontstaan er nieuwe trainingen voor iedere fiets en alle personen.

Alle instructeurs worden regelmatig bijgeschoold op eigen vaardigheid als in didactiek en trainingsleer. De instructeurs zijn NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) of KNWU (Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie) gediplomeerd.

crkbo

ntfu

fiets-fit

knwu