Fiets clinics NederlandMountainbike clinics

Een clinic is een training afgestemd op de behoefte van de deelnemer. Daarom onderscheiden we een paar soorten clinics. In de agenda staan een aantal geplande clinics. Wil je op een andere dag of met een groep een clinic volgen neem dan via mail contact met ons op. Inschrijven kan via het inschrijfformulier elders op deze site. Je krijgt van ons een bevestiging en betaald nog niets totdat zeker is dat je meedoet aan de clinic.Beginners clinic / Jeugd mountainbike-fit

Omdat je als beginnende mountainbiker vaak nog niet alle kneepjes kent wordt een algemene training gegeven van ongeveer een uur. Tijdens de clinic leer je de basisvaardigheden die nodig zijn om veilig en met plezier op je mountainbike te fietsen.

Hier speelt vooral de techniek op de mountainbike een belangrijke rol.
 • Je leert een juiste houding aan te nemen voor de verschillende ondergronden.
 • Door de vele obstakels moet je ook je kijktechniek anders in stellen.
 • Remmen en schakelen is belangrijk voor je veiligheid en levensduur van je MTB.
 • Klimmen en afdalen vergen speciale technieken.
 • Leer hoe de mountainbike onderhouden moet worden.

 • Na de clinic gaan we de bossen in om het geleerde in de praktijk uit te voeren. De geleerde techniek is hierbij belangrijker dan conditie. Gedurende de clinic en tocht wordt je op de hoogte gebracht van de vaardigheden die nodig zijn om met een mountainbike redelijk uit de voeten te kunnen.

  Jeugd mountainbike trainingen

  Elke zondag van 14:00 tot 16:00 zijn de jeugdmountainbike trainingen vanaf de Kriekeput in Herpen. De trainingen zijn bedoeld voor kinderen vanaf de bovenbouw van de basisschool die graag willen mountainbiken. We doen eerst een uur techniek training, dan een pauze, en vervolgens praktijtraining door een rondje te rijden in het bos. Het geleerde van het eerste uur wordt dan in de praktijk geoefend.

  Bike festival Brabant clinics

  Doe je mee met Bike festival Brabant dan organiseren we een aantal clinics gericht op dit festival. Tips over nachtrijden, wisselmomenten, klimmen en dalen en de route verkennen. Wat moet je weten over je lichaam, spieren, ademhaling en hartslag bij deze uitputtingsslag. Een echte "must do" ter voorbereiding aan Bike festival Brabant. Je kunt kiezen of je maar één clinic wilt volgen of meerdere. Let op: Vol is vol!

  Clinic voor gevorderden

  Na een paar jaar fietsen weet je precies hoe je fiets werkt, en hoe je de verschillende paden het beste kunt berijden. De moeilijkheid zit hem vaak in het goed nemen van obstakels, keren op een smal pad, scherpe bochten nemen enz. Afhankelijk van je persoonlijke wens of de vraag van de groep gaan we deze specifieke onderwerpen behandelen.

  Je krijgt een duidelijke uitleg hoe je de techniek kunt verbeteren. Dit ga je ook in de praktijk trainen. Afhankelijk van de moeilijkheid kan het zijn dat je na afloop van de clinic nog wel moet oefenen. Een enkele keer heb lukt het meteen, een andere keer zul je echt dagen of weken moeten oefenen om het onder de knie te krijgen. Dat is normaal. Na afloop van de clinic weet je in ieder geval wel hoe je verder moet met oefenen.
  Klik hier voor YouTube voorbeelden

  Ladies only clinic

  Verras je moeder, vrouw, vriendin of jezelf eens met een echt origineel cadeau.
  Een "LADIES ONLY CLINIC"
  Zonder mannen, zonder prestatie drang, zonder mannelijke lesgenoten. Onder leiding van de instructeur volg je een clinic in een gemoedelijke sfeer. Nog meer dan anders wordt er aandacht gegeven aan de verschillen tussen mannen en vrouwen op de fiets. Iets minder technisch maar wel vol aandacht aan de noodzakelijke punten zoals valangst worden getraind om uiteindelijk goed en veilig te kunnen mountainbiken.

  In de agenda staat op waar en op welke dag een clinic te volgen is.  © Jamie Manders