Fiets clinics NederlandFietsend afslanken

In het kader van "Goed, gezond en beter blijven fietsen" staat ook het afslanken bij ons op het programma. Hiervoor hebben we een volgprogramma uitgewerkt waarbij de deelnemers hun vorderingen kunnen volgen en duidelijk in beeld krijgen.

Het programma

Afslanken gaat gemakkelijker als je onder begeleiding staat. Zo is fietsen een eenvoudige en effectieve manier om overtollig vet te verbranden.

Tijdens de intake worden diverse gegevens verzameld. Uit deze gegevens wordt je trainingsprogramma afgestemd. Het trainingsprogramma bestaat uit het zes keer onder begeleiding van een instructeur een route van anderhalf tot twee uur op een gematigd tempo fietsen. De instructeur geeft aanwijzingen over snelheid en stimuleert het fietsgenot. Fietsen kan op je eigen fiets. Het is ook mogelijk een trainingsfiets te kopen of te huren. Een trainingsfiets zoals een ATB of sportfiets is aan te bevelen, omdat deze gebouwd zijn om langere afstanden en conditioneel goed op te fietsen. De trainingsresultaten worden bijgehouden zodat bewijs van verbetering te zien is.
Na de zes tainingen wordt een vervolgprogramma opgesteld zodat je weet hoe je verder moet trainen. Een hartslagmeter met borstband is noodzakelijk voor deze training, deze worden bij dit programma geleverd. Je krijgt uitleg hoe je straks zelfstandig kunt trainen afhankelijk van de resultaten van de hartslagmeter. Het doel is zoveel plezier in het fietsen te krijgen dat je na de kuur blijvend wilt gaan fietsen. Zo behoudt je de conditie en blijft op gewicht.
Het programma loopt van maart tot en met oktober.

Na inschrijving krijg je bericht op welke dag je het liefst traint. Zodra een groep van drie personen op je voorkeursdag bij elkaar is start het programma.

Gewichtsconsulente Birgitta

Naast fietsen is het raadzaam om te kijken naar een manier om gezond blijvend op je streefgewicht te komen. Gewichtsconsulente Birgitta heeft een praktijk voor gewichtsbegeleiding en voedingsadvies in Herpen.
Zij begeleid gezonde volwassenen en kinderen met gewichtsproblemen en mensen die advies willen over gezonde voeding. Geen verkoop van afslankproducten en maaltijdvervangers, maar persoonlijke voedings- en bewegingsadviezen die je helpen een gezondere leefwijze en gezonder lichaamsgewicht te bereiken en te behouden.
Wil je hier meer over weten, bel voor een gratis kennismakingsgesprek of bezoek de site:
www.gewichtsconsulentebirgitta.nl telefoon: 0610 828 678

Na het programma

Wil je na de kuur onder begeleiding blijven fietsen? Dat kan, je kunt meedoen aan de vervolgtochten. Met behulp van de hartslagmeter kun je ook zelfstandig gaan trainen, of in een groep die het programma al heeft afgesloten. Daarnaast zijn er tal van fietsclubs die wekelijks toertochten organiseren. Stel jezelf bijvoorbeeld als doel om hier mee te kunnen doen. Informatie over fietsclubs wordt tijdens het afslankprogramma verstrekt.

Neem met ons contact op om de mogelijkheden door te spreken.